Cuma, Ağustos 25, 2006
EconTalk Podcast
Blogging artık modern çağın yeni gözde iletişim ve paylaşım şekli olduktan sonra işi bir adım daha ileri götürerek bu paylaşım tarzını ses ve video destekli hale getirmek sanırım kaçınılmazdı.
Bill Gates geçenlerde Türkiye'de verdiği konferansda da geleceğin yeni iletişim kültüründen söz ederken aslında şimdiden alışmaya başladığımız web-logging, videocast ve podcast kavramlarından bahsediyordu. Sanırım geleceğe iyice yaklaşıyoruz...
Türkiye'de ve dünya'da ekonomi üzerine son derece başarılı blog site örneklerini görmek mümkün. Ancak sesli paylaşım türü olan podcasting siteleri şimdilik oldukça sınırlı sayıda. Econtalk bunun en başarılı örneklerinden biri. George Mason üniversitesinde ekonomi profesörü olan Russ Roberts'in hazırladığı ve sunduğu podcasting kanalında, pekçok ekonomik durum üzerinde önemli bilim adamlarının görüşleri alınıyor ve kendi uzmanlık alanları konusunda aydınlatıcı bilgiler veriliyor. Ben şimdiden arşivdeki kayıtları sırayla dinlemeye başladım, özellikle Gary Becker'le yapılan röportajı tavsiye ediyorum.

Etiketler:

 
Gonderen Cenk at 9:35 ÖÖ | Yazinin Linki |


0 Yorumlar: